LAKÁSOK

  Klapka Központ – bérlakások

  BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

   

   

  A KLAPKA KÖZPONTBAN ÉPÜLT LAKÁSOK

  A Klapka Központ a Róbert Károly körút – Lehel út – Váci út – Dózsa György út által határolt terület mértani középpontjában helyezkedik el, a Kassák Lajos utca – a Klapka utca – a Tüzér utca és a Pattantyús utca által határolt területen.

  A Klapka Központ különleges építészeti megoldása, hogy két különálló, műszakilag, funkcionálisan mégis összekapcsolt részből áll: a Főépületből és a Dombházból, melyeket a földszinten a hangulatos passzázs, az emeleten pedig a lebegő folyosók kötnek össze. A Főépület a 2-5. szintjén alakítottuk ki a mindösszesen 33 darab lakást, változatos térmértékek mellett: 1 + ½ szobás (44 m²-60 m²) és 3 szobás (89 m²) lakóegység-típusokkal.

  A lakossági igények minél teljesebb körű kielégítése érdekében a Központban kereskedelmi, gazdasági, szolgáltatási egységek kaphatnak helyet, valamint egy korszerűen felszerelt, modern felnőtt-háziorvosi rendelőt alakítottunk ki. A különleges építészeti megoldással kialakított és egyedülálló zöldfelületi élményt biztosító dombházban lévő üzletekkel szintén a terület, és elsősorban az épület lakóinak mindennapi életét és kényelmét céloztuk meg. A két épületet egy közforgalom számára megnyitott, hangulatos passzázs választja el, ezzel nyitottá, levegőssé téve a teret. A Klapka Központ modern, hangulatos, zöld környezetben lévő lakóközösségi teret biztosít, ezzel egy új mikroközpont létesült.

  A terepszint alatt 100 férőhelyes teremgarázs található, amelyből 33 db gépkocsi beállóhely a lakások számához igazítva a lakásbérlők bérletére fenntartott. Minden lakáshoz tartozik tároló helyiség a pinceszinten.

  Az épületet az Önkormányzat korszerű és környezetbarát energetikai megoldások melletti elkötelezettsége jegyében valósította meg. A hő veszteség csökkentése érdekében az épület a passzív jellegű épületekre jellemző hőszigeteléssel és nyílászárókkal rendelkezik, a fűtési és melegvíz-energiáját távhő biztosítja, az épület hűtését VRV hőszivattyús rendszer állítja elő.

  A lakások megközelítését alacsony áramfelvételű felvonók teszik lehetővé, központi tűzjelző, valamint térfigyelő kamerák növelik a biztonságot.

  A kereskedelmi egységek szintjein biztonsági szolgálat tartózkodik, segítséget nyújtva az oda látogatóknak a tájékozódásban és a parkolásban.

    

   Rajz 01  
   Méret: 44 m2
   Típusa: lakás
   [ Pályázati tudnivalók ]
   Rajz 02
   Méret: 90 m2
   Típusa: lakás
   [ Pályázati tudnivalók ]
   Rajz 03
   Méret: 60 m2
   Típusa: lakás
   [ Pályázati tudnivalók ]