LAKÁSOK

  Klapka Központ – bérlakáspályázat

  A XIII. Kerületi Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) pályázatot hirdet a Klapka utca 17. szám alatti Klapka Szolgáltatóházban (a továbbiakban: Klapka Központ) található lakások 5 éves, határozott időtartamra szóló bérleti jogának elnyerésére a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő bérlakás leadása mellett.
   
   
  A Klapka Központ a XIII. Kerületi Önkormányzat legújabb beruházása, mely kiváló elhelyezkedése, egyedi építészeti megoldásai és szolgáltatásai révén vonzó lokális központ a környékbeli lakosok számára.

  A Klapka Központ a Róbert Károly körút – Lehel út – Váci út – Dózsa György út által határolt terület mértani középpontjában helyezkedik el, a Kassák Lajos utca – a Klapka utca – a Tüzér utca és a Pattantyús utca által határolt területen.
  A Klapka Központ különleges építészeti megoldása, hogy két különálló, műszakilag, funkcionálisan mégis összekapcsolt részből áll: a Főépületből és a Dombházból, melyeket a földszinten a hangulatos passzázs, az emeleten pedig a lebegő folyosók kötnek össze. A Főépület a 2-5. szintjén alakítottuk ki a mindösszesen 33 darab lakást, változatos térmértékek mellett: 1 + ½ szobás (44 m²-60 m²) és 3 szobás (89 m²) lakóegység-típusokkal.
  A lakossági igények minél teljesebb körű kielégítése érdekében a Klapka Központban kereskedelmi, gazdasági, szolgáltatási egységek kaphatnak helyet, valamint egy korszerűen felszerelt, modern felnőtt-háziorvosi rendelőt alakítottunk ki. A különleges építészeti megoldással kialakított és egyedülálló zöldfelületi élményt biztosító dombházban lévő üzletekkel szintén a terület, és elsősorban az épület lakóinak mindennapi életét és kényelmét céloztuk meg. A két épületet egy közforgalom számára megnyitott, hangulatos passzázs választja el, ezzel nyitottá, levegőssé téve a teret. A Klapka Központ modern, hangulatos, zöld környezetben lévő lakóközösségi teret biztosít, ezzel egy új mikroközpont létesült.
  A terepszint alatt 100 férőhelyes teremgarázs található, amelyből 33 db gépkocsi beállóhely a lakások számához igazítva a lakásbérlők bérletére fenntartott. Minden lakáshoz tartozik tároló helyiség a pinceszinten.
  Az épületet az Önkormányzat korszerű és környezetbarát energetikai megoldások melletti elkötelezettsége jegyében valósította meg. A hő veszteség csökkentése érdekében az épület a passzív jellegű épületekre jellemző hőszigeteléssel és nyílászárókkal rendelkezik, a fűtési és melegvíz-energiáját távhő biztosítja, az épület hűtését VRV hőszivattyús rendszer állítja elő.
  A lakásokra jutó közüzemi költségeket az elektromos áram és a víz-csatorna hálózat vonatkozásában közvetlenül a szolgáltatónak fizetik a Bérlők, míg a hőmennyiségmérő méri a felhasznált fűtési és hűtési energiát, amelyről a költségfelosztást a Bérbeadó készíti el 6 havonta és a fűtés, hűtés díját számlázza a Bérlők felé. A hőköltség előleg díja 200 Ft + ÁFA /m²/hó.
   
   
   
  PÁLYÁZATI TUDNIVALÓK

   lakások lakbére piaci alapú, 2019. évben:
  – a 45 m² alatti lakások esetén 1200 Ft + ÁFA/m²/hó,
  – 45 m² feletti lakások esetén 800 Ft + ÁFA/m²/hó.
  A Klapka Központban a lakbéren felül minden lakás esetében 400 Ft + ÁFA/m²/hó üzemeltetési költséget kell megfizetni a 34/2006. (XI. 20.) önkormányzati rendelet 6. § (6) bekezdése alapján.
  A lakásokra a 19/2011. (IV.22.) önkormányzati rendelet 17. § (1) bekezdése alapján óvadékot kell fizetni, az óvadék összege a lakás bruttó lakbérének 3 havi összege.
  A gépkocsi beállóra vonatkozó bérleti szerződés időtartama határozott időre, maximum 5 évre szólhat. A gépkocsi beálló bérleti díja 2019. évben hagyományos (nem gépi) beálló esetén 9.000 Ft + Áfa/hó/beálló.

   

  Az alábbi dokumentumuk további információkat tartalmaznak:

   
   

  A bérbevételi ajánlatot írásban, az erre rendszeresített nyomtatványon, a kötelező mellékletek kitöltésével szükséges benyújtani.

  TÖLTSE LE A  NYOMTATVÁNYOKAT!